• Welkom bij Telemos:
    Samen voor een duurzamere toekomst!

Onze toewijding aan duurzaamheid bij Telemos

Bij Telemos begrijpen we dat de wereld voor grote uitdagingen staat, zoals klimaatverandering, cybercriminaliteit, armoede en mensenrechtenkwesties. Wij geloven sterk in samenwerking, duurzaamheid en het nemen van verantwoordelijkheid om een bijdrage te leveren aan een wereld die groener, eerlijker en beter is.

Ontdek hoe we in combinatie met ICT-oplossingen op een positieve manier bijdragen aan zowel de digitale wereld als het milieu, waardoor we niet alleen bedrijven vooruit helpen, maar ook actief werken aan een duurzamere toekomst. Samen bouwen we aan een wereld waarin technologie en ecologie hand in hand gaan.


Onze bijdrage aan duurzaamheid bij Telemos

Implementatie van de SDG's

Bij Telemos zijn we bekend met de Sustainable Development Goals (SDG's), en we hebben als doel deze binnen onze organisatie te implementeren. Onze dagelijkse inzet is gericht op het positief beïnvloeden van duurzaamheid in de zakelijke ICT-sector. We streven ernaar concrete stappen te zetten die niet alleen bijdragen aan het behalen van deze wereldwijde doelen, maar ook onze impact op duurzaamheid in de ICT versterken. Het is onze voortdurende ambitie om op een verantwoorde en duurzame manier bij te dragen aan een betere toekomst.

Circulaire verwerking van apparatuur

We omarmen het circulaire principe bij de verwerking van apparatuur op het gebied van duurzaamheid. Repareren, hergebruiken en alleen als laatste optie dragen wij apparatuur over aan zorgvuldig geselecteerde partnerbedrijven. Als voorstanders van het 'Right to Repair' repareren wij al sinds 1983, waardoor we bijdragen aan het verminderen van e-waste.

Bewuste afvalverwerking in de ICT-sector

Bij Telemos houden we rekening met de circulaire aanpak in al onze activiteiten, vooral binnen de ICT-sector. We zorgen ervoor dat afval op een verantwoordelijke manier wordt afgevoerd via gecertificeerde recyclingbedrijven. Hierdoor verminderen we actief de impact op het milieu en stimuleren we de economie, specifiek gericht op de ICT-branche. Zo helpen we niet alleen de aarde groener te maken, maar dragen we ook bij aan het ontwikkelen van milieuvriendelijke werkwijzen in de ICT.

Duurzaam wagenpark

Binnen ons wagenpark maken we gebruik van brandstofefficiënte elektromotoren en waar mogelijk, kiezen we voor hybride of volledig elektrische versies. Deze doordachte keuzes dragen niet alleen bij aan het verkleinen van onze ecologische voetafdruk, maar bevorderen ook een mobiliteit die duurzaam is voor onze planeet. Op deze manier streven we ernaar om verantwoorde beslissingen te nemen die niet alleen goed zijn voor ons bedrijf, maar ook voor de bredere gemeenschap en de toekomst van onze planeet.

Duurzame energie

Bij Telemos gebruiken we zonnecollectoren en warmtepompen om energie op te wekken voor ons bedrijf. Hierdoor verminderen we onze afhankelijkheid van gewone energiebronnen in de ICT-sector. Deze slimme keuzes voor duurzame energie dragen niet alleen bij aan een groener milieu, maar zorgen er ook voor dat we verstandig omgaan met onze energiebronnen. Op deze manier willen we bijdragen aan een meer duurzame toekomst, niet alleen voor ons bedrijf maar ook voor de bredere samenleving.

Ontdek meer over onze lopende duurzame initiatieven

Duurzaamheid

Telemos draagt bij door minder afval te produceren en herbruikbare materialen te verwerken in onze ICT-oplossingen. We willen bewustwording creëren en samenwerken om de impact op het milieu te verminderen, gelovend dat veranderingen in hoe we consumeren en produceren essentieel zijn voor een betere toekomst.

Wij helpen mee aan het verminderen van de wereldwijde CO2-uitstoot. Hierdoor willen we problemen zoals een stijgende zeespiegel, extreem weer en tekorten aan voedsel en water verminderen, en leefgebieden voor mensen en dieren beschermen.

Wij dragen ons steentje bij door technologieën te gebruiken die helpen energie te besparen en meer hernieuwbare energiebronnen te benutten binnen de ICT. Hierdoor willen we minder afhankelijk worden van fossiele brandstoffen en willen we ons aandeel leveren aan een verbeterde welvaart.

Wij helpen je graag!

  • Vakkundige en ervaren adviseurs
  • Al meer dan 30 jaar een begrip in ICT
  • Altijd persoonlijk advies

Vraag het ons