• Online back-up service bij Telemos

Bestanden veiligstellen met online back-up service

In het verleden maakte je wellicht een back-up van je gegevens op een tape, die dan door een medewerker werd meegenomen of in een brandwerende kluis werd bewaard. Maar hoe weet je eigenlijk zeker of die back-up goed is uitgevoerd? En hoe lang duurt het voordat je weer volledig operationeel bent als er iets misgaat? Gelukkig biedt Telemos een modern en veilig alternatief: onze online back-up service. Met onze online back-up service hoef je je geen zorgen te maken over het fysiek opslaan van tapes of het controleren van de back-up. Jouw gegevens worden onleesbaar versleuteld en via jouw internetverbinding verzonden naar onze beveiligde datacenters. Hierdoor kun je erop vertrouwen dat jouw gegevens veilig zijn, waar je ook bent.

Bovendien zorgt onze online back-up service ervoor dat je altijd snel toegang hebt tot je gegevens, wat je kostbare tijd en moeite bespaart in geval van een noodsituatie. Dit betekent minder gedoe en lagere herstelkosten, zodat je je kunt concentreren op wat echt belangrijk is: jouw bedrijf.

Betrouwbaarheid van online back-up

Met de online back-up service van Telemos wordt het hele proces volledig geautomatiseerd zodra je het hebt ingesteld. Dit betekent dat je nooit meer hoeft te denken aan het maken van back-ups - het gebeurt allemaal automatisch. Dit bespaart niet alleen tijd, maar zorgt er ook voor dat je gegevens altijd up-to-date en veilig zijn. Bovendien ontvang je directe verificatie van elke back-up via e-mailrapportage. Dit betekent dat je onmiddellijk op de hoogte wordt gebracht van de status van je back-up, waardoor eventuele fouten direct kunnen worden opgemerkt en aangepakt. Hierdoor worden potentiële problemen snel verholpen en wordt de integriteit van je gegevens gegarandeerd.

Wat de veiligheid betreft, worden je gegevens opgeslagen in meerdere Telemos datacenters op verschillende locaties. Hierdoor is er altijd een redundante kopie van je gegevens beschikbaar, zelfs in het geval van een storing of calamiteit op één locatie. Dit biedt een extra laag van bescherming en gemoedsrust, wetende dat je gegevens veilig en toegankelijk zijn, waar je ook bent.

 Veiligheid van je gegevens

Bij Telemos staat de veiligheid van je gegevens voorop. Wanneer je gebruikmaakt van onze diensten, laat je data nooit onversleuteld. We zorgen ervoor dat je gegevens te allen tijde gecodeerd blijven, zelfs wanneer ze buiten je bedrijf worden verzonden. Dit biedt een extra bescherming tegen ongeautoriseerde toegang tot je gevoelige informatie. Om ervoor te zorgen dat je gegevens veilig worden verzonden, maken we gebruik van een dubbel beveiligde SSL internetverbinding. Dit betekent dat je gegevens worden versleuteld tijdens de verzending, waardoor het vrijwel onmogelijk is voor kwaadwillende partijen om ze te onderscheppen of te lezen.

Belangrijk is dat niemand, inclusief Telemos zelf, toegang heeft tot je data zonder jouw expliciete toestemming. We nemen je privacy en de veiligheid van je gegevens zeer serieus en nemen strenge maatregelen om ervoor te zorgen dat je informatie altijd veilig en beschermd blijft. Met Telemos kun je erop vertrouwen dat je gegevens in goede handen zijn.

Actualiteit van je gegevens

Met de online back-up service van Telemos ben je verzekerd van up-to-date gegevens. In vergelijking met traditionele tape back-ups bieden we veel frequentere back-up mogelijkheden, wat betekent dat je gegevens veel actueler zijn. Hierdoor loop je minder risico op het verlies van een hele dag werk in geval van een incident. Het herstellen van gegevens is ook eenvoudiger en sneller dan ooit tevoren. In plaats van te moeten wachten op ondersteuning van Telemos, kunnen je eigen medewerkers direct actie ondernemen om gegevens te herstellen. Dit betekent minder downtime voor je bedrijf en meer controle over het herstelproces.

Met Telemos hoef je je geen zorgen te maken over het verouderd raken van je back-ups of lange wachttijden voor herstel. We bieden een betrouwbare en efficiënte oplossing om ervoor te zorgen dat je gegevens altijd up-to-date en snel toegankelijk zijn wanneer je ze nodig hebt.

De voordelen van de online back-up service van Telemos

Aanzienlijke kostenbesparing: Met onze online back-up service bespaar je maar liefst 50% in vergelijking met traditionele tape back-ups. Je vermijdt de kosten van drives, tapes en back-up software, waardoor je budget efficiënter wordt benut.

Geen investering nodig: Je hoeft geen initiële investering te doen in dure back-up drives, tapes of software. Dit betekent dat je direct kunt profiteren van de voordelen van onze service zonder dat je hoeft te investeren in hardware of licenties.

Tijdsbesparing met automatische back-ups: Dankzij onze volledig automatische back-upfunctionaliteit bespaar je kostbare tijd. Je hoeft geen handmatige back-ups meer uit te voeren, wat niet alleen tijdbesparend is, maar ook de kans op menselijke fouten verkleint.

Eenvoudig in gebruik: Onze online back-up service is ontworpen met gebruiksgemak in gedachten. Met een eenvoudige interface is het beheren van je back-ups moeiteloos. Dit minimaliseert fouten en vermindert de tijd die nodig is voor het beheer van je back-upstrategie, waardoor je je kunt concentreren op andere belangrijke taken binnen je bedrijf.

Wij helpen je graag!

  • Vakkundige en ervaren adviseurs
  • Al meer dan 30 jaar een begrip in ICT
  • Altijd persoonlijk advies

Vraag het ons